Client:
Public Trustee South Australia
Location:
Adelaide, South Australia
Awards:
Australian Institute of Architects (AIA). SA Chapter. Interior Design. Commendation - 2011
Design Institute of Australia (DIA) SA Chapter. People’s Choice Award - 2010

The Public Trustee relocated to 211 Victoria Square, Adelaide. As an organisation of approximately 180 staff members, they accommodate half of Level 5, Levels 13, 14 and 15 as well as 2 ‘Front of House’ tenancies on the Ground Floor, a total of 3,745 sqm of floor area.

Principles of open plan office culture have been successfully integrated into the design with central ‘hub’ areas incorporating kitchens/break out areas, quiet rooms and utility areas built into the centre of each floor. A clam, neutral colour palette which echo themes of nature has been created with each individual floor given a sense of ownership and identity through the use of various bright colours and graphics which are indicative of the seasons. This visual representation of the ‘cycle of life’ and forms the core concept of the design and of is indicative the Public Trustee’s values as a government organisation.