Marina East, Perth, Western Australia  - A Residential project for Blackburne Property Group by Hames Sharley
Marina East, Perth, Western Australia  - A Residential project for Blackburne Property Group by Hames Sharley
Marina East, Perth, Western Australia  - A Residential project for Blackburne Property Group by Hames Sharley
Marina East, Perth, Western Australia  - A Residential project for Blackburne Property Group by Hames Sharley
Marina East, Perth, Western Australia  - A Residential project for Blackburne Property Group by Hames Sharley
Marina East, Perth, Western Australia  - A Residential project for Blackburne Property Group by Hames Sharley
Marina East, Perth, Western Australia  - A Residential project for Blackburne Property Group by Hames Sharley
Client:
Blackburne Property Group
Location:
Perth, Western Australia
Features:
85 apartments, 3 buildings across the site with central courtyard; Majority of product with water views; Ground level gym with storeroom for kayaks and stand up paddleboards
Project Website:
Visit the project's website

Marina East is not only about housing, but the building of a community in a unique location that is tailored to the individual.

The idea of celebrating the boating lifestyle and the unique position at Marina East, allowed Hames Sharley to explore the concept of water, the jetty and the boatshed in an architectural, playful expression of lifestyle.

In a celebration of water, ecology and beauty, Marina East is respective to its neighbours and honours the unique location in Perth, Western Australia.

The site is in an enviable position of which three sides surround it by water, with the forth side facing north over an existing plaza. It is the site’s irregular shape which informs the positions of each building.

By perching on the periphery of the site we maximise the spaces between each and create a space for the community to congregate in the central podium landscape area.

Maximising the distance between each building also increases privacy, allows for better solar access, cross ventilation and access to views for residents. It also reduces the feeling of being part of a large development and enhances the feeling of being part of three exclusive bespoke ones, clustered together.

Reinforced in the architecture is the notion of the boathouse. The apartments, BBQ pavilions and the kayak room emulate the relaxed and lightweight concept of this - providing a place for security, leisure and interaction.